Capgròs: La Casa Coll i Regàs completa la primera fase de la seva rehabilitació

Queda pendent la rehabilitació de l’interior i definir el pla d’usos de l’immoble de Puig i Cadafalch, joia patrimonial de la ciutat

La façana de la Casa Coll i Regàs ja està totalment restaurada. Les obres promogudes per la seva actual propietària, la Fundació Iluro, han finalitzat, donant per acabada així la primera fase de la rehabilitació de l’edifici de Josep Puig i Cadafalch. Personalitats del món polític, social i cultural es van donar cita ahir dijous a la casa del carrer d’Argentona per celebrar que aquest patrimoni tan valuós de la ciutat s’estigui recuperant. Però encara queda molta feina per fer.

La Fundació Iluro ha destinat 120.000 euros a la rehabilitació de la façana de la Casa Coll i Regàs, que data de l’any 1989 i que és un dels elements patrimonials més importants de Mataró. Els treballs van començar a principis d’any i van consistir en diferents intervencions per recuperar l’esplendor de l’edifici original i assegurar les garanties de seguretat per a usuaris i vianants, a més de resoldre les patologies existents a la façana i la coberta.

ilu 170427 017

Part de la tasca ha consistit en la reproducció fidel del revestiment original del  motiu ornamental dels esgrafiats, quelcom que ha portat una certa polèmica ja que no s’han pogut mantenir els originals, sinó que s’han recreat. També s’han restaurant els estucats de les parets interiors de la tribuna de la façana. A partir d’ara queda una segona fase, que passa per la restauració de tot l’interior, especialment la planta noble, una autèntica joia de l’arquitectura i l’artesania modernistes.

“De moment encara no sabem a què destinarem la casa”, va dir el president de la Fundació Iluro

Però la pregunta que queda en l’aire és: un cop restaurada, quin serà el pla d’usos de la Casa Coll i Regàs? “De moment encara no ho sabem”, va reconèixer el president de la Fundació Iluro, Pere Carles Subirà. L’entitat, hereva de l’Obra Social de Caixa Laietana i de tot el seu patrimoni, està estudiant quin ha de ser el paper d’un immoble tan especial com aquest, més enllà del seu evident paper com a atracció de turistes. Subirà també va apuntar a la necessitat que l’edifici “s’autofinanci”, obrint les portes a que s’hagi de pagar entrada per visitar-lo.

En aquest sentit, la regidora de Promoció Econòmica, Dolors Guillen, va apuntar la necessitat de posar en valor la casa com una peça que situi “Mataró en el Mapa” i que permeti explicar la història i el present de la ciutat.

 

Publicat originalment a Capgros.com

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *